במידה ויש שאלה והיא מופיעה בדף זה, לחצו עליה כדי לקבל את התשובה הרלוונטית.
במידה והשאלה אינה מופיע כאן צרו עמנו קשר
הילדים המגיעים לקבוצה הם ברובם הגדול תלמידי מערכת החינוך הרגילה בעלי אינטליגנציה תקינה. ילדים מהחינוך המיוחד משתלבים בקבוצות לאחר פגישת היכרות ואבחון, שבה מתקבלת החלטה על התאמה לקבוצה.
לכל ילד הקצב שלו והתהליך שהוא עובר הוא אינדיבידואלי, אולם לרוב משך התהליך שעוברים מרבית הילדים הוא בן שנה. במהלך השנה משתתף כל ילד בשתי קבוצות שונות, כלומר – לאחר רצף טיפולי ראשון בן מכסת מפגשים, ולאחר הפסקה קצרה, הילד מצטרף לקבוצה טיפולית נוספת.
הקבוצה מיועדת בראש ובראשונה לילדים בעלי קושי חברתי הנובע מלקות למידה וקשב או קושי בוויסות חושי. במידה ולילד שלך אין לקות מאובחנת, אנו ממליצים להתקשר למכון, לדבר עם אחד המנחים ולברר מהי מידת ההתאמה של הטיפול במכון לקושי של הילד.
מכיתה א' עד כיתה י"ב.
הילדים בקבוצה הם סביב אותו הגיל – יכולים להיות הפרשים של כיתה או שתיים, כלומר: כיתות א' ב' ג', למשל, יכולים להיות באותה קבוצה וכדומה.
מרבית הקבוצות שפועלות במכון הן קבוצות בנים וקבוצות בנות, אך ישנן גם קבוצות מעורבות – הכול נתון לנתונים ולמידת ההתאמה של הבנים והבנות לקבוצה.
לקות למידה נוכחת בכל תחומי החיים, ולכן – כשם שילד לקוי למידה יתקשה בלמידה בבית הספר, כך הוא עלול להתקשות בלמידת הקודים החברתיים בחיי היום יום. באינטראקציה החברתית מתבצעת למידה מורכבת וחשובה, וילדים בעלי לקות למידה או הפרעת קשב עלולים להתקשות בהפנמה מספקת של הקודים החברתיים. על כן הם זקוקים להדרכה, לתיווך ולתרגול תוך כדי ההתנסות החברתית, כפי שנעשה בקבוצות במכון.
למרות החשש שהילד לא יסתדר גם בקבוצה הטיפולית – הרי בתהליך ההשתתפות בקבוצה ניתנת לנו הזדמנות לראות מקרוב את הקושי שלו, ללמוד אותו, וכך לעזור לו להתמודד עם הקושי ואף לפתור אותו.
תרגול חוזר ונשנה של המיומנויות החברתיות השונות, בסביבה חברתית אמיתית, מבטיח חוויות של הצלחה ומשקם את דימויו העצמי של הילד. וכך הוא עתיד לנסות 'בחוץ' את שהפנים בקבוצה… וגם להצליח.
כאשר הקושי ממנו סובל הילד הינו חברתי – הטיפול הקבוצתי מאפשר טיפול ישיר ובזמן אמת בקשיים של הילד בחברה. הקבוצה "מביאה" את הילד לבטא ולהתמודד עם הדפוס המלווה אותו. כך יכולים המנחים לראות את הקושי, להתערב, ולשנות את הדפוס.
הטיפול אינו תחליף לטיפול התרופתי. מחקרים מראים כי שילוב של הטיפול הקבוצתי והטיפול התרופתי נמצא יעיל יותר בהקניית מיומנויות חברתיות לילדים.
אנו יודעים שילד עם קושי חברתי ינסה להימנע מאינטראקציה עם ילדים נוספים, ולכן חשוב לעזור לו להגיע למרות התנגדותו. במקרים רבים נוצר קשר אישי עם המנחים כבר בפגישת ההיכרות, ובעקבותיו הילד לומד לסמוך על המנחים ומוכן לבוא לקבוצה.
במסגרת הטיפול הקבוצתי הילד משחזר את הפוזיציה החברתית שהוא מכיר מהבית ומבית הספר, במקרים רבים הילד בוחר להימנע מהתמודדות עם אותו קושי. אנו ממליצים לשתף את צוות המנחים בקושי של הילד ולעזור לו לבטא את עצמו בתוך חלל הפעילות ובמסגרת הקבוצה.
סידרת טיפול קבוצתי כוללת 20 מפגשים, ובמהלכה איננו מצרפים ילדים נוספים לקבוצה. במקביל גם לא ניתן לעזוב את הקבוצה באמצע התהליך. באופן זה מובטח לילדכם טיפול ללא חוויית נטישה וללא תחושת כישלון – וכך מאפשר הטיפול לילד התמודדות טובה ביותר עם הקשיים שלו בקבוצה.
"המכון של חגי ודורון" פועל בשני סניפים: סניף תל אביב בשכונת בבלי וסניף עמק חפר הממוקם במדרשת רופין. במסגרת פעילות המכון נערכו פרויקטים שונים למשרד החינוך ולעמותות.